Rentoutus- ja visualisointiohjaus

 

Rentoutuminen. Kuulostaako yksinkertaiselta? Sitähän se periaatteessa onkin. Asetut vain rauhassa makuulle tai istualleen - miksei jopa seisaallesi ja rentoututat sekä kehosi että mielesi. Haet olotilaasi tekemättömyyden tunteen - sen ettei sinulta odoteta mitään, kaikki lihaksesi ovat pehmeän rentoina ja jännittämättä, eivätkä päivätajunnan ajatukset valtaa aktiivisesti mieltäsi. Vain olet - tässä ja nyt - ja rentoudut.  

 

Rentoutumisen fysiologisia vaikutuksia ovat mm. verenpaineen lasku ja pienempi sydämen lyöntitiheys. Syvä rentoutuneisuuden tila muistuttaa tilaa vähän ennen nukahtamista jolloin tietoisen mielen hallinta vaimenee ja mieli rauhoittuu.

 

Aloittelijalle ja miksei pidempäänkin rentoutumista harjoittaneelle yksinkertainen ja helppo apukeino on kääntää huomio hengittämiseen. Hengittämisen seuraaminen kiinnittää harhailevat ajatukset helposti johonkin rauhoittavaan ja tyynnyttävään joka näin helpottaa rentoutumista. Kun on saavutettu rentoutunut olotila, harjoitukseen on helppo liittää erilaisia visualisointeja tasapainottamaan ja eheyttämään kokonaisvaltaista olotilaa. Tai voi hiljaisuudessa avautua kuuntelemaan sisäisen viisauden viestejä, jotka kuuluvatkin nyt selvemmin, kun päivämieli on hiljaa.

 

Tarjolla sekä yksilö- , pari- että pieniryhmärentoutusohjauksia. Jokaiseen ohjaukseen kuuluu alkukeskustelu, varsinainen rentoutus ja loppukeskustelu. Ryhmissä alku- ja loppukeskustelu käydään selvästi yleisemmällä tasolla kuin yksilö- tai pariohjauksessa.

 

Kokonaiskesto 45 minuuttia.

 

Yksilöohjauksen hinta 45 €, pariohjaus 60 €, pienryhmät - pyydä tarjous.

 

 

Rentoutus- ja visualisointi -ohjauksia tekee Sirpa